Wat doen wij

Qube stelt uw jaarrekening samen, richt uw gehele administratie efficiënt in en verzorgt fiscale aangiften. Onze dienstverlening is een continu proces. We hebben regelmatig contact met u zodat we op de hoogte zijn en blijven van uw activiteiten en de ontwikkelingen binnen uw bedrijf. Op die manier kunnen we u tijdig van nuttige adviezen voorzien. Zo kunnen we bijvoorbeeld aan de hand van tussentijdse financiële rapportages bespreken of u nog op de juiste koers ligt om uw doelstellingen te realiseren.

Jaarrekening
De jaarrekening is de financiële verantwoording van uw bedrijf. Een belangrijke bron van informatie voor u, maar ook voor bijvoorbeeld de fiscus of uw bank. De cijfers vertellen het verhaal van uw organisatie.

Wij stellen uw jaarrekening samen, maar zijn ons ervan bewust dat dit niet meer is dan een momentopname. Wij zijn graag het gehele jaar betrokken bij u en uw onderneming. We ondersteunen u bij administratieve processen en adviseren u bij het nemen van belangrijke beslissingen. De jaarrekening is een jaarlijks terugkerend moment waarop wij met u terugkijken naar het afgelopen boekjaar en vooruitkijken naar de toekomst. Uw toekomstplannen kunnen wij voor u vertalen naar financiële prognoses. Aan de hand van deze prognoses bespreken we met u welk (financieel) scenario het best bij uw bedrijfsvoering past.
Voor onze controleplichtige cliënten, of wanneer u een beoordelingsverklaring wenst, werken we samen met een extern accountantskantoor die vergunninghouder is. In die gevallen blijft Qube uw eerste aanspreekpunt en dienstverlener. Voor de afronding van de controle of beoordeling wordt de externe accountant ingeschakeld.

Administratie
Indien gewenst verzorgen wij de gehele financiële administratie van uw bedrijf, zodat u er zo min mogelijk omkijken naar heeft. Hierbij kunt u denken aan:

  • Inboeken van in- en verkoopfacturen
  • Verwerken bankafschriften
  • Verwerken kasboeken
  • Salarisadministratie
  • Verzorgen aangiften loonheffing en omzetbelasting

Wanneer u zelf uw administratie wilt verzorgen, kunt u dit via Exact online doen. Via dit online boekhoudpakket kunt u op ieder moment van de dag en overal uw administratie bijwerken en raadplegen. Qube faciliteert dit en begeleidt hierin.

Fiscale aangiften
Nadat de jaarcijfers zijn afgerond, verzorgen wij in de aangiften vennootschaps- en inkomstenbelasting. Indien gewenst kan Qube Accountants ook de aangiften omzet- en/of loonbelasting voor uw onderneming verzorgen.
Wilt u nog een stap verder gaan en belastingtechnisch meer uit uw bedrijf halen? Onze belastingadviseurs staan u graag bij. Wij brengen uw fiscale risico’s in kaart en onderzoeken of u die voldoende beheerst.